CSN-mall

Välkommen hit, även om jag inte är helt säker på hur du faktiskt hittade hit. Av någon anledning får jag omkring 20 träffar varje vecka på den här sidan, men fram tills nu har den inte funnits. Det är lite av ett mysterium även om jag faktiskt tror mig veta vad det är som du söker efter, och därför känner jag mig manad att lägga upp det dokument som du tydligen så gärna vill ha.

Det kanske är så att du – precis som jag gjorde en gång i tiden – har funnit att du har problem med att uppfylla de poängkrav som CSN ställer för att tillhandahålla fortsatta studiemedel. Det är oerhört stressand situation att befinna sig, och det finns egentligen bara två sätt att ta sig ur den. Det första är att plugga hårdare, men om du hade tyckt att det var ett godkänt alternativ så hade nu förmodligen inte varit här.

Det andra sättet är att skriva ett riktigt fjäskigt brev till CSN, och förklara hur synd det är om dig  och hur mycket du tänker skärpa till dig under den kommande terminen. Problemet är att om du inte har några faktiska åkommor att skylla på, så är det faktiskt ganska arbetsamt att få ner något trovärdigt på papper.

Jag och en polare, Liljen, tog fasta på detta under vår studietid, och när vi själva lyckats övertyga CSN om att vi faktiskt förtjänade en ny chans, så bestämde vi oss för att hjälpa de stackars fattiga själarna i vår omgivning som saknade vår kreativitet. Resultatet var CSN-mallen, ett smidigt formulär som gjorde att du med några få kryss kunde komponera ditt eget snyftbrev till CSN.

Så lycka till med det fortsatta maskandet, och ta en extra öl för mig också! CSN-mallen hittar du här.