Om Aengeln

Jag är vad som bäst skulle kunna beskrivas som en digital problemlösare. Mitt fokus ligger på hur vi rör oss på den där magiska gränsen mellan människa och teknik. Hur vi interagerar med tekniken, hur vi påverkas och kan växa med den och hur vi kan applicera digitala lösningar på både nya såväl som gamla problem.

De senaste två decennierna har jag tillbringat med att designa och bygga upp mjukvara och webblösningar inom ett flertal branscher. Min bakgrund är som utvecklare, men någonstans  på vägen blev jag istället ansvarig för att driva och hålla ihop projekten.

Under åren har jag dessutom byggt upp en erfarenhet som föreläsare. De ämnen som jag gärna pratar om handlar om it och digitalisering men också om mitt författarskap och om livet som företagare. Målet med mina föreläsningar är att kunna informera såväl som att inspirera.

Företagande

Aengeln AB är mitt huvudbolag där jag driver större delen av min konsultverksamhet. Bolaget startades 2011 då jag övergick från min gamla enskilda firma.

Northern Sky Egames driver event kring esport och gaming. Vårt mål är att skapa en hälsosam miljö där barn och ungdomar kan få utveckla sitt intresse för gaming och att involvera föräldrarna i det.

Andra Världar är det lilla förlaget med fokus på fantastik som jag driver tillsammans med Anna Vintersvärd och Jakkin Wiss.

Urval av meriter

  • Djupa kunskaper inom it-projekt och digitalisering
  • Mångårig erfarenhet som projektledare och systemdesigner
  • Erfaren föreläsare och utbildare
  • Företagare sedan 2001
  • Årets mentor 2016 för Nyföretagarcentrum i Kronoberg