NSFW?

Något som jag är helt fantastisk på – och när jag säger ”fantastisk”, så menar jag att jag känner till att det existerar – det är just det här med partyspel. I korthet har det aldrig direkt blivit av. Kanske hamnar jag aldrig på den typen av fester, vad vet jag. Men när man springer på ett spel som inte bara körs på Android utan även på Chromecast, så måste man ju bara ge det ett försök. På jobbet.

Så istället för att gå hem när alla gick, så satte jag och två kollegor oss i konferensrummet (ja, naturligtvis har vi Chromecast i konferensrummet. Använder ni fortfarande sladd, eller?) och drog en omgång Dehumanize Your Friends. Bara för att prova. Vi råkade bli sittande i nästan en timme. Tills Eiras batteri tog slut. Jag skulle vilja säga att det var länge sedan jag hade så roligt, men det det är en vild kamp med skratten i lördags när jag, Anna och Jakkin satt och planerade för vår gemensamma bok.

Dehumanize Your Friends är baserat på kortspelet Cards Against Humanity, som startade som ett Kickstarterprojekt. Spelet är väldigt enkelt. Tre personer, eller fler, installerar spelet och kopplar upp sig mot samma Chromecast. På skärmen dyker det upp en mening, som måste kompletteras med ett ord eller en fras, och det är upp till spelarna att göra det utifrån de alternativ som de har blivit tilldelade. Målet är att få ihop den mest osmakliga, obscena eller hysteriskt roliga kombinationen. En av spelarna utses som domare, och väljer vinnaren för just den omgången. Jag är inte säker på när spelet tar slut, men ”bara en runda till” var något som gick genom mitt huvud om och om igen.

Spelet är gratis, vilket gör det ännu bättre, men faktum är jag nog hade betalat en slant för det också. Det är spel som jag kommer föreslå under nästa fest, även om det innebär att jag måste släpa runt på en Chromecast. Faktum är att det inte är någon stor uppoffring då Google har gjort det väldigt lätt att göra just det.

En sidofundering… När jag försökte hitta en bild till det här inlägget genom att söka på NSFW (Not Safe For Work, för er som inte känner till det), så dök det upp en bild på Lars Ohly. Jag vet inte varför…