När får vi bära appleteknik?

Bärbar teknik, wearable tech, är utan tvekan ett hett ämne och klockor verkar vara något som folk har fastnat på, även om det finns många andra idéer. Sony har haft smarta klockor länge nu, Samsung lanserade sitt koncept Galaxy Gear i höstas och har redan kommit med generation två. LG och Motorola släpper sina klockor under Android Wear.

Sony och Samsung har inte direkt imponerat på mig, och det är inte heller något som har tagit resten av världen med storm. Det är inte svårt att förstå varför, även om jag gärna hade haft en Gear fit, om man bortser från att jag inte vill låsa mig till Samsung.

I vanlig ordning verkar man hålla andan och vänta på vad Apple ska hitta på. Det knappast så att Apple saknar idéer att stjä… inspireras av. Det är bara att lyssna på spekulationerna och titta på alla mockups av hur en iWatch skulle kunna se ut, och sedan bygga den. Själv tror jag att iWatch kommer att bli en stor besvikelse.

För det första kommer den naturligtvis vara ett tillbehör till iPhone, och med tanke på att de senaste årens nya iPhonemodeller har varit gäspningar, så kan det kanske behövas. Visserligen kan inte ett företag förväntas göra något revolutionerande varenda år, och som iterationer är de naturligtvis inte dåliga.

Men världen väntar på iWatch. Teknikpressen kommer skriva spaltmeter om den vid minsta rykte, och den kommer att hyllas som något fantastiskt. Helt oberoende av om det överrensstämmer med verkligheten. För den kommer fortfarande luta sig mot en enhet med ett operativsystem som även i version 7 känns gammalt och omodernt.

Förhoppningsvis kommer jag att ha fel. Kanske blir iWatch den revolutionerande pryl som alla hoppas på. Men ju högre förväntningarna byggs upp, desto värre kommer det vara för Apple att leva upp till dem. Troligen kommer det bara bli en ursäkt för ännu ett par personer att köpa en iOS-enhet.

Det är inte revolutionerande. Det är inte innovativt. Can’t innovate anymore, my ass.