Luncherna man älskar

Luncher är väldigt praktiska. Dels är det ett avbrott i vardagen, vilket ibland kan behövas om man jobbar fokuserat. Dels får man möjlighet att stoppa i sig mat, och jag är vanligtvis positivt inställd till mat. Slutligen kan det också vara både trevligt och produktiv med rätt sällskap.

Min lunchdejt idag var Mathias Gaunitz. Eftersom vi har tämligen likartade intressen kring entreprenörskap och teknik – för att inte tala om allmänt sund världssyn – så är det alltid något jag ser fram emot. Vid tillfälle hade vi planerat att genomföra något projekt tillsammans, men det har inte behövt vara prioriteten hittills.

Den här lunchen tillbringade vi med att bolla användbara appar och tjänster. Nätet är fullt av sådana, och de som är populärast har en tendens att lösa ett eller ett par specifika uppgifter, men inte mer. Nyckeln är ofta integration, och hur de kan samverka med andra. För min egen del är Google naturligtvis navet.

Evernote tar hand om allt vad anteckningar heter. Om det så är ljud. bilder eller text, så är Evernote rätt verktyg. Det har varit med i många år, men det är förvånansvärt många som faktiskt inte har stött på det. Synkroniseringen gör att det du gjort på mobilen är omedelbart tillgängligt på mobilen, plattan eller webben, beroende på vad som är bekvämast för tillfället.

Doodle löser den där utmaningen som man slitit sitt hår åt så många gånger (jag har ganska kraftig hårväxt, så det brukar gå bra), nämligen att försöka boka en tid med mer än en person åt gången. Jag vet inte hur många gånger som man ringt fram och tillbaka för att försöka få fram när var och är ledigt, bara för att få börja om bara för att den sista deltagaren på listan råkar ha en klipptid inbokad. I Doodle slänger du upp förslag på möjliga tider, och låter dina deltagare berätta när de är tillgängliga. Premiumversionen ger dig dessutom en personlig sida där allmänheten kan se om du har luckor i den kalender, så att du kan klämma in fler trevliga luncher.

Trello är ett perfekt verktyg för att hålla reda på små och stora projekt. Varje uppgift får sitt eget kort som kan flyttas inom eller mellan olika listor. Dessa kan i sin tur katalogiseras inom olika organisationer där fler projektmedlemmar kan bjudas in. trello finns tillgängligt till de flesta plattformar, men hittar man inget lämpligt så kan alltid använda webbversionen. På FINT använder vi det – med vissa tillägg – som vårt primära verktyg för att styra och prioritera projekt.

Något annat som vi diskuterade var vett och etikett i skärningspunkten mellan online och offline. Men jag tror jag spara det ämnet till ett annat inlägg.