Kolla tvätten!

I det glamorösa livet som en medelålders man i mina bästa år, så för helger med sig sådana glamorösa saker som att tvätta, och att sortera strumpor. Det här är saker som tar orimligt lång tid, och är exceptionellt tråkigt. Det är saker som jag helst hade kunnat slippa helt, eller i alla fall gjort roligare.

Med tanke på Googles uppköp av diverse företag som gör robotar, så hoppas jag att det inom en inte alltför snar framtid kommer att finnas en Google Nexus R. Den hade löst många saker i mitt liv. Först och främst hade den tagit hand om saker som tvätt och städning. Det är uppgifter som fullständigt tar död på kreativiteten, och gör livet mindre värdefullt. En robot hade dessutom varit bättre än mig på att komma ihåg vilka kläder som tillhör min hustru, och vilka som tillhör min dotter.

Nästa sak som min Nexus R hade tagit hand om, är planering och tillagning av mat. Att laga mat på helgerna är inte speciellt tråkigt egentligen, men under vardagarna är det en ganska monoton syssla. För att inte tala om att hitta på saker som alla äter. Om jag hade fått bestämma hade det förmodligen blivit hamburgare ett par dagar i veckan, men resten av familjen har tydligen problem med det. I en perfekt värld hade Nexus R gjort fem olika variationer av samma måltid, en för varje smak.

Att klippa gräset är ingen större fara, då min son, i sin jakt på sätt att dryga ut månadspeng, gärna tar på sig den uppgiften, men resten av trädgården vill ju ha lite uppmärksamhet också ibland. Trädgårdar är mystiska saker, mossa växer där gräset ska vara, och gräset växer bland blommorna. Någonstans undrar jag om inte reglerna för hur en trädgård ska se i själva verket är ett practical joke på samhället.

Visst finns det robotdammsugare och robotgräsklippare, men de är fortfarande begränsade till en enda uppgift. Jag vill ha något som sköter allt tråkigt åt mig. Än så länge är vi inte där men jag är allvarligt talat övertygad om att vi inte är långt därifrån.

Så jag håller tummarna, och väntar på framtiden. Fram tills dess får jag väl göra det näst bästa – Hitta saker som kan distrahera mig. Kanske en skärm med en Chromecast i tvättstugan?