Google Photos & Youtube

Jag gillar Google+, och Google Photos. Alla foton och filmer jag tar med mobilen synkar automatiskt dit, vilket dels ger mig funktioner som Stories och autoawesome, men framför allt är ett praktiskt sätt att ha en backup som är åtkomlig överallt.

En brist som jag sett har legat i bristen på kopplingen till Youtube. Jag vill naturligtvis kunna plocka in filmer som synkats till Google Photos direkt till Youtube, utan att behöva hämta ner den till en dator först. nu verkar det som om att den funktionen är på väg. Intressant nog fanns den tillgänglig på min dator hemma i går kväll, men inte idag när jag kom till jobbet. Det verkar var en funktion som håller på att införas gradvis, och den mekanism som säger var den är tillgänglig har inte slagit igenom här. Aningen antiklimaktiskt för inlägget, men så kan det gå.

Men i kombination med Youtubes videoedtitor, så ger det här ett enkelt flöde för vlogging. Filma – synka – flytta till Youtube – redigera. Editorn är inte avancerad, men den klarar grundläggande saker som att klippa ihop filmer, eller klippa ner dem, lägga på effekter, övergångar och lite annat. Precis vad jag själv behöver till vloggen.