Glasklart!

Hue är Phillips uppkopplade glödlampor, som ger en massa häftiga möjligheter till automatisering. Tidsinställning, olika färger och styrning via app är naturligtvis jättebra, men det som först fick mig att göra investeringen är att systemet fungerar helt smärtfritt med Google Home. Det betyder exempelvis att jag kan ligga i sängen och säga till Home att släcka i hallen.

Dessutom kan jag få dem att blinka när någon taggar mig i en bild på Facebook. Ni vet, grundläggande funktionalitet.

Ett problem som jag brottats med sedan jag installerade Hue i huset, är dock vad jag ska göra med de befintliga strömbrytarna. Eftersom ljuset styrs direkt i glödlamporna så betyder det att strömmen alltid ska vara på. Familjen har mestadels lärt sig att inte pilla på dem, men ibland händer det. Besökare och städhjälp gör också fel till och från.

Jag skulle kunna visserligen montera bort strömbrytarna, men jag är inte riktigt bekväm med det. Dessutom vill jag fortfarande ha möjligheten att bryta strömmen om det skulle behövas. Exempelvis för arbete med uttagen.

Som vanligt är det bra att känna en massa smarta och trevliga människor. Kristofer på Skyltcentralen hjälpte mig med att fixa ett gäng plexiglasskivor som monteras med lagom distans till väggen så att jag kan bryta strömmen om jag vill. Det får en att tänka till innan man trycker på knappen och i de fall där det är lämpligt, så är de dessutom stora nog för att sätta Hues dimmer ovanpå. Nästa gång kanske jag sätter en logga på så att det kan kallas för skylt på riktigt. 🙂