Ge oss Glass, för teknofobernas skull!

För ungefär ett år sedan, valde Google ut ett antal sökande till sitt Google Glass Explorer Program. De som hade turen att komma med fick privilegiet att betala $1.500 för att köpa beta-versionen av Google Glass. Sedan dess har det kommit en uppdaterad version – som exploreranvändarna fick byta upp sig till utan kostnad – och programmet har dessutom utökats ytterligare.

Men fortfarande spekuleras det om Google Glass någonsin kommer bli en faktisk produkt, eller om det bara är ett experiment som Google genomför för att bedöma hur vi interagerar med teknik som vi bär på oss. I går rapporterades det att Google har tecknat avtal med Oakley och Ray-Ban, vilket tyder på att Glass skulle kunna säljas till allmänheten inom en inte alltför avlägsen framtid.

I mitt tycke, så bör Glass definitivt släppas, om inte annat för att ge teknofoberna ett knäpp på näsan. Ni vet, de som skrikit sig hesa över produkten sedan den bara fanns på pappret, försökt lobba fram förbud och attackerat personer med Glass. I korthet, människor som i bästa fall tittar skeptiskt på ny teknik och som – med medias hjälp – försöker hitta varje negativ infallsvinkel.

Jag har inget till övers för den inställningen. Det är en attityd som hämmar innovation, och som desperat försöker hålla utvecklingen tillbaka med fraser som ”det var bättre förr”, ”jag har alltid gjort så” och ”varför skulle jag vilja ha något sådant”. Skepticism kan vara bra, men i händerna på teknofober är det snarare ett verktyg för att väcka lynchstämning hos allmänheten.

Så Google Glass behöver släppas. Jag älskar Googles sätt att släppa ofärdiga produkter till marknaden för att se hur de tas emot, och att innovera tillsammans med sina användare. Men Google Glass behöver synas i vardagen för att folk ska kunna vänja sig. Så länge produkten är förunnad ett fåtal personer, kommer den alltid att väcka uppmärksamhet i bästa fall, och misstänksamhet och hat i sämsta fall. Så, kom igen, Google, det är dags.

Plus att jag jättegärna vill ha Glass nu! Snälla?