En liten tur med bilen

För sju år sedan så köpte jag min nuvarande bil, en Volvo V50. Jag har aldrig ställt enormt höga krav på bilar och det här var den första helt nya bil jag köpte. Den gick på någonstans kring 250.000:-. Min motivation att köpa den låg i bränsleförbrukningen, som fortfarande känns helt ok. Med tolv mils daglig pendling så vill man definitivt ha en bil som är billig i drift. Att det är bra för miljön är ju inte fel heller.

Min avsikt har varit att ha bilen i 8-10 år. Jag är väl av uppfattningen att en bil bör kunna leva så länge, speciellt om den går såpass långa sträckor som jag kör. Samtidigt har det väl visat sig att det i grunden inte är en speciellt bra bil egentligen, men lite problem får man räkna med.

Intressant nog har det visat sig att när min nuvarande bil närmar sig den livslängd som jag såg framför mig, så släpps den enda bil som jag någonsin har känt ett habegär för. Naturligtvis talar jag om Tesla Model 3, som presenterades i natt.

Jag har fått chansen att provköra Tesla ett par gånger, och det är en enormt häftig upplevelse. Farten har aldrig varit det som lockat och inte heller konceptet bilar som sådant. Men det högteknologiska mirakel som Teslan är gör att jag mentalt placerar den  i samma fack som mobiler, datorer och spelkonsoller, dvs produkter som jag har ett genuint intresse av.

I början av 2018 kommer Model 3 till Sverige, men det går att göra sin reservation nu. Jag sitter med formuläret framför mig, färdigifyllt och redo att skickas. Det är enormt lockande. En investering på motsvarande $35.000 visserligen, men enormt billig i drift och bra för miljön. Det känns som att jag borde klicka på knappen…

Och om någon undrar som kommer det bli en svart Tesla.