En digital inställning

Efter en aningen stressad dag med en massa beslut, lyckades jag undvika att ta beslutet om vad vi skulle äta till middag, vilket jag överlämnade till Evelina Englund. Däremot fick jag sköta handlingen. På vägen ut från CityGross till bilen plingar det till i fickan, och det visar sig vara Oskar Källner som tycker att jag ska höra av mig till P3, där de precis talar om underliga namn. Han anser med rätta att jag kvalificerar.

Klart intressant, och jag drar genast igång Sveriges Radios hemsida, letar upp P3 och drar igång strömmen. Christer och Morgan pratar glatt om diverse människors namn, smeknamn och namnbyten, och jag skickar ett sms. När bilen startar kopplar mobilen upp sig mot bluetooth:en is stereon… och strömmen tvärdör.

Fan också. Men visst, Sveriges Radio har ju en app också, så jag laddar ner den. P3 är lättåtkomlig på förstasidan och jag startar strömmen, men som vägrar spela.

Vid det här laget börjar jag bli lite sen, och jag behöver verkligen hämta Matilda på kortis. Jag slår av stereon och lyssnar direkt via mobilens högtalare istället. Inga större problem, eftersom Nexus 6 har riktigt bra högtalare, men det retar mig lite att det inte fungerar som det ska, och ännu mer att jag inte har tid att titta på det.

Halvvägs till Alvesta, så har jag konstaterat att musiken som spelas på P3 är helt outhärdlig. Men programmet är i alla fall lite kul där emellan.

Det är även någonstans här det går upp för mig att jag sitter i en bil. En bil som har en radio. Det slår mig också att jag aldrig någonsin använt radion sedan jag köpte bilen för sex år sedan. Jag har aldrig ens reflekterat över hur jag ställer in en station.

Det är inte direkt så att jag har varken lust eller behov av att ändra min livsstil, men det är lite talande att det tog mig nästan en halvtimma innan jag ens funderade över att jag kunde ta del av programmet via traditionell radio. Det fanns helt enkelt inte med i min lösningsprocess. Att information och media hämtas via webben är det naturliga, och faktum är att det gick snabbare att starta strömmen via webben än att försöka ställa in en radiokanal.

Men det är bara att återigen konstatera att jag har en digital inställning till livet. En inställning som utan tvekan har förändrat min tankeprocess.

 

Bild: 池田正樹 – Masaki Ikeda (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons