Ännu en chromecast

För ett ta sedan köpte jag en tredje Chromecast, utan att egentligen ha funderat över vad jag skulle ha den till. Jag skulle beställa en till jobbet, och någonting sade till mig att jag lika gärna kunde fylla ut mediahemmet med ännu en. Den slutlig plats blev hemma hos min svägerska, men jag skulle tro att ännu en kommer trilla ner i brevlådan när som helst.

Innan Chromcasten gjorde sitt intåg var jag riktigt nöjd med den Apple TV som vi hade vardagsrummet. Det största användningsområdet var att köra Netflix och Youtube, men naturligtvis finns det många fler användningsområden om man bara vill. Möjligheten att streama vad man vill, både film och musik, från vilken enhet som helst var väldigt lockande, och det är något som Apple TV klarar ypperligt.

Förutsatt att ens hela digitala hem består av Apple-produkter.

I vårt hem finns i dagsläget fyra mac:ar, tre pc, två iPhones, två androidmobiler, två Nexus 7-plattor, en Chromebook och en iPad, och nu har jag bara räknat med enheterna som används aktivt. Möjligheterna att använda dessa femton enheter minskar till hälften om jag har med som krav att kunna skicka innehåll till en större skärm på ett smidigt sätt, och där faller Apple TV.

Jag kan inte klandra Apple för att göra så här. Naturligtvis vill man att en produktfamilj ska användas i så hög utsträckning som möjligt. Man lägger ner enorm tid på att iPhone, Mac, iPad och Apple TV ska fungera helt perfekt sinsemellan, men man har inget intresse av att titta utanför sin egen värld. Därför kan Apple TV aldrig bli något annat än ett tillbehör till en produktfamilj som jag inte använder.

Där vinner Chromecast. Det är långt ifrån en perfekt produkt, och det krävs kanske lite mer support för att komma igång med den jämfört med en Apple TV. Men det är marginellt, och vetskapen om att Chromecast går att använda tillsammans med varenda enhet jag har gör den till det självklara valet

Apple TV vinner visserligen idag på utbudet, även om det naturligtvis är bättre på andra sidan Atlanten. Men utbudet till Chromecast blir ständigt bättre, och förutsatt att Apple inte ändrar sin syn på inlåsning så kan Apple TV verkligen inte bli bättre på något sätt som gör den intressant för mig. Chromecast å andra sidan blir bättre för varje dag som går.

Apple TV var kul så länge det varade, men Chromcastens intåg i mitt hem har gjort den fullständigt ointressant. För tillfället har den flyttat in till dotterns rum, där den passar bra. Hon hade gärna levt i en Applebubbla om hon kunde. För min del blir det ännu en Chromecast vilken dag som helst.