Stephen Kings vampyrer

Stephen King har tydligen kommit till samma insikt som så många andra: Dagens vampyrer är för mesiga. Eftersom jag personligen inte är speciellt begeistrad av Twilight, så kan jag inte annat än hålla med. Men jag kan heller inte låta bli att reflektera över att jag själv slutade läsa Kings böcker när jag var i 15-årsåldern, av just den anledningen: Stephen King var för mesig, och andra författare såsom Clive Barker blev alltmer intressanta.

Nu har jag visserligen återvänt till King efter ungefär 20 år, och har funnit att jag uppskattar hans böcker igen. Kanske har det att göra med att jag numera håller mig borta från de svenska översättningarna, eller så beror det på att jag blivit (marginellt) mer mogen, och därför kan ta till mig dem på ett annat vis. Oavsett vilket, så ska det bli kul att ta en titta på American Vampire. I det här fallet handlar det om en serie som ges ut av Vertigo och de har haft en del intressant titlar tidigare, såsom Hellblazer och Preacher. Det blir nog till att lägga en beställning.