Veckor

Jag är, precis som min hustru, både gift, skiljd och omgift. Det har effekten att varannan vecka är vårt hus fullt med barn, och varannan vecka jobbar vi för att ta igen det vi inte hann med veckan innan. Det kan bli en del sena kvällar och därtill är det skönt att kunna klämma in lite träning. Så när hittar man tiden att skriva?

Det självklara svaret är kvällarna. Jag är utan tvekan en nattmänniska, och att koppla på kreativiteten på kvällen har blivit ett så inrutat mönster att jag har svårt att sätta mig och skriva någon annan tid, även om jag inte har något annat för mig. När huset har tystnat och resten av familjen är i säng, då känner jag att jag verkligen kan koncentrera mig på historien jag försöker berätta. Det är något inspirerande att sitta på kontoret i mörkret med bara bildskärmen och en skrivbordslampa som enda ljuskällor.

Igår skrev jag klart två sidor på kapitel 7, vilket kommer vara en tillbakablick. Början på varje kapitel är alltid svårast, och den första sidan kan kännas som att den tar evigheter. När den väl lossar är det dock som att vrida på en kran. Orden rinner ut över skärmen och jag inser att det finns så mycket jag vill berätta. Jag räknar med att hinna med ytterligare en eller två sidor ikväll, så kapitel 7 bör komma ut vilken dag som helst.