Nytt år, samma möjligheter

Man brukar säga att det nya året medför nya möjligheter, men för det mesta tror jag att man hade kunna klara av att göra samma saker redan förra året. Det är en annan sak om man faktiskt tar tag i det. För min del kommer början av 2011 att föra med sig två saker: Gainea kommer att tryckas och släppas till försäljning, och jag kommer att dra igång ett nytt företag ett förlag), för att hantera nämnda försäljning av Gainea. Som ner ser kretsar mina tankar just nu väldigt mycket om min bok, men det är en helt fantastisk känsla att faktiskt ha skrivit klart den.

För ett par dagar sedan hade jag ett samtal med min bror om omslaget, och han visade mig vad han kallade för en skiss. Själv hade nästan kunnat ta den precis som den var, för den såg verkligen helt fantastisk ut. Jag längtar efter slutresultatet.

I slutet på förra veckan blev jag lite spontant intervjuad av Växjöbladet/Kronobergaren, då jag knatade in på redaktionen (som delas med VäxjöNytt) och sökte Staffan. Han var inte där, men Edgar Weibull tyckte att det var väldigt spännande att jag skulle släppa en bok och gjorde en intervju på studs. Det återstår att se om jag sa något dumt, som att avslöja alldeles för mycket av handlingen. Jag antar att det är någonting man lär sig.

WhiteboardI väntan på korrekturläsning, omslag och tryckning, så har jag påbörjat den andra boken i serien om Gainea. Jag har grundhandlingen klar för mig ganska bra, men det finns naturligtvis mycket kvar att lösa. Den första boken har lärt mig lite om vad jag inte ska göra, och en av dessa saker är att inte bara sätta och skriva. Därför har jag börjat nyttja min senaste inredningdetalj till hemmakontoret: Min whiteboard! Här placerar jag ut små lappar med detaljer om något kapitel eller om någon scen i boken, vilket gör det lätta att flytta runt, fylla på och anteckna allt eftersom.

Sedan kan man ju inte nöja sig med ett pågående projekt. Nejdå. Förutom den andra boken om Gainea, så har jag och min dotter påbörjat ett bokprojekt. Det kommer att bli en barn- och ungdomsbok och bi kommer att skriva den tillsammans. Huvudpersonen i boken kommer att vara en flicka, och jag föreställer mig att hon är i Evelinas ålder, vilket naturligtvis hjälper. Se fram emot magiskt äventyr!

Gott nytt år på er!