Mitt bokprojekt

För ett par år sedan startade jag Angel Speaks. Det var innan jag över huvud taget visste vad en blogg var för något, och jag knåpade ihop all kod själv i asp. Inte något komplicerat, men egentligen ett onödigt jobb. Hade jag tagit mig för att leta lite hade jag förmodligen hittat WordPress eller något annat, och hade kunnat bespara mig själv en hel del möda.

Då var Angel Speaks en växlande samling med tankar om händelser i mitt liv, nedskrivna med tillräcklig glimt i ögat för att blända folk som kom för nära. Som så många andra projekt man ger sig på, så blev den slutligen liggande utan uppdateringar. Enda undantaget var fotosidan som belönades med någorlunda kontinuitet, mycket för mina föräldrars skull. Numera kan man använda Facebook till sådant, så sedan jag registrerade mig där har hela syftet med Angel Speaks fallit.

Men domänen fanns ju kvar – jag gör mig sällan av med domäner jag samlat på mig – och nu har jag (återigen) fått för mig att skriva en bok. Den kommer hamna i kategorin fantasy och bygger på en idé jag haft under ett par år.

Historien kommer utspela sig i en värld som kanske, men inte nödvändigtvis, kommer utveckla sig till att vara vår egen. Jag lämnar det medvetet lite öppet, men för tillfället kommer det inte att spela så stor roll. Boken kommer att handla om skapelsen, världens födelse, eller vad man nu vill kalla det, så det är en lång väg att gå innan vi är framme vid nutid.

Hittills har jag skrivit historien i korthet, så jag har hyfsad koll på hur den kommer att utveckla sig. Det skiljer sig ganska markant mot hur jag brukar skriva. Normalt sätter jag mig ner vi tangentbordet och låter tankarna gå. Problemet med att skriva på det viset är att jag gärna landar i noveller eftersom jag har en tendens att komma till saken, ibland lite väl sanbbt.

Tanken är att jag kommer publicera boken här på sidan, kapitel för kapitel. Varför, frågar ni er? Ja, varför inte? Dels känner jag att det ligger lite i tiden. Att jobba öppet och, förhoppningsvis, få kontinuerlig feedback. Det är kul att skriva, men det finns mycket annat som är kul. Jag tror att det kommer kunna hjäpa mig att prioritera skrivande framför, för att ta ett exempel ur luften, spela X-box.

Så när kommer första kapitlet? Tja, det kanske dröjer någon vecka till. Som jag skrev har jag historien ganska klart för mig, så nu är det dags att börja skriva. Men någon vecka till innan jag har ett färdigt kapitel räknar jag med.