Förväntningar

Nu när Gainea börjar närma sig att bli klar, så finns det många planer inför framtiden. Den närmaste är naturligtvis att få boken tryckt. Att komma in på något av de större förlagen som nybörjare är efter vad jag förstått väldigt svårt, om inte omöjligt, så jag kommer inte att försöka mig på det. Därför har min gamla enskilda firma, TenshiCo, som inte haft någon egentlig verksamhet under flera år, därför blivit ett förlag. Nu ska jag bara ta reda på vad ett förlag gör, förutom att låta trycka och att marknadsföra böcker.

Det finns en mängd tryckerier med flera olika sätt att trycka och priserna varierar ganska mycket. Mina förfrågningar har gett priser från 3.500 för 100 böcker, upp till nästan 20.000. Jag kan inte tillräckligt om tryckeribranchen, för att veta exakt vad det är som gör att priserna skiljer sig åt så mycket, men efter vad jag förstått så ger digitaltryck möjlighet att framställa färre exemplar jämfört med traditionella tekniker. Det passar ju mig, som tycker att det mesta i världen ska vara digitalt.

ISBN visade sig vara fasligt enkelt att ordna. Bara att fylla i ett formulär, sedan kom de på mail. Tio nummer väntar nu på att jag ska använda dem, så det är ju bara att fortsätta skriva sen. Att fortsätta skriva är också precis vad jag planerar att göra. Jag har tidigare nämnt att jag har planer för fem böcker om Gainea, men det ser ut som om att det finns många fler historier att berätta. Hela berättelsen sträcker sig över ett par tusen år, och det är många karaktärer att berätta om och många händelser att få in för att allt ska falla på plats. I dagsläget har jag huvuddelen av historien på klar i huvudet, och även den andra boken ganska konkret. Men det roligaste är nästan att känna att jag inte tröttnat, trots att jag hållit på med boken i ett år nu.