Att vara en drömmare

För någon vecka sedan gick jag och hustrun på bio och såg Inception. Där spelar Leonardo DiCaprio en person specialiserar sig på att stjäla information ur folks drömmar. Även om stora delar av handlingen tycks var en ursäkt för att få in fler actionscener, så var det en riktigt bra film även på andra plan. Tanken på att man kan styra sina drömmar och dela dem med andra är ett fascinerande koncept.

I Gainea använder jag drömmar på ett annat sätt. ”Drömmen” är något som ger världen liv, bokstavligt talat. Innan drömmen fanns existerade endast mörker, och drömmen ger själv liv drömmaren för att kunna existera. Drömmaren är naturligtvis Un, skaparen, som ger liv till Gainea.

Drömmen är också en bild av hur saker borde vara. Den är en vision av ett paradis, vilket är vad Un försöker uppnå. Men eftersom människor är en del av drömmen, och människor har möjligheten att göra ”fel” val, så är det inte en självklarhet att det kan lyckas.

Min vision av historien kring Gainea, ser i dagsläget ut att innefatta fem böcker, även om det finns en potential för hur många berättelser som helst som utspelar sig där, och drömmar kommer att spela en ännu större roll.. Med den skrivtakt jag har nu, så innebär det en tidsplan på kanske 4-6 år innan alla är klara, vilket känns överkomligt.