Gainea – Rollspelet

Att skriva en bok tar tid, och att skriva en hel bokserie tar ännu mer. Men vad gör man om man ändå inte är nöjd, utan vill få ut ännu mer av sin skapelse? Jo, för det första gäller det att hitta sina egna gränser, och sedan hittar man någon annan som kan ta vid där ens egen talang tar slut. För lite drygt en månad sedan, så skrev jag ett avtal med Patrik Standar angående att göra ett rollspel av Gainea.

Rollspel var något som jag sysslade med i min ungdom, och som jag under den senaste tiden har börjat ta upp igen. På den tiden, så var det Äventyrsspel som mer eller mindre hade monopol på de största rollspelen, såsom Drakar och Demoner, Chock, och Mutant, men det finns gott om andra rollspel också. Fantasy har gått hand i hand med rollspel även rollspel kan byggas upp kring andra teman, men möjligheten att bryta sig ut ur verklighetens ramar är väldigt tilltalande. Det gör att Gainea skulle kunna bli en bra grund till ett rollspel.

Jag är väldigt spänd över att se hur projektet kommer att fortgå, och efter två provspelsomgångar, så har min entusiasm långt ifrån dämpats. För min egen del kan jag fokusera mig på böckerna, samtidigt som den värld som skapas kan utgöra en grund för ett oändligt antal historier berättade av andra människor. Det kommer att blir fantastiskt kul.