Till dem med maqt

Det är fantastiskt kul att se projekt som går i lås. Det behöver inte vara ens egna projekt, ibland kan det vara lika roligt med någon annans, och det är särskilt sant när det handlar om ens vänner.

För ungefär ett år sedan satt jag och pratade med Åza Brennander – entreprenör, politiker, superbloggare och i allmänhet fantastiskt härlig människa (och förmodligen har jag utelämnat något) – och hon lade fram sin senaste idé. Det riktigt lyste i ögonen på henne när hon berättade om sina planer på en ny bloggportal, en med ett helt nytt fokus.

Tanken var att kvinnliga representanter – för samtliga partier – och andra engagerade skulle kunna samlas på en gemensam plattform – naturligtvis byggd med Wordpress i botten :). Det skulle vara en plats där den politiska debatten skulle kunna flöda. Där politisk färg är öppen och inte utestängande. Själv fick jag möjlighet att gå in som rådgivare i projektet, något som jag gjorde med glädje.

Detta var som sagt ett år sedan, och i onsdags slog maqt.se upp de virtuella portarna. Antalet bloggare har ökat kontinuerligt sedan dess och det är med ett leende på läpparna som jag ser frukterna av det hårda arbete som Åza och gänget har lagt ner sedan det där första mötet.

Till Åza – och naturligtvis alla andra som varit inblandade – kan jag bara säga grattis! Din dröm har blivit sann, även om det fortfarande finns en massa spännande arbete att utföra.

Och till er andra… tja, varför inte skaffa en blogg på maqt.se? 🙂