En bortkastad röst?

Med 2,5% av rösterna, så tappar Piratpartiet tyvärr sina mandat i Bryssel. Det är svårt att inte vara besviken över det. Besviken över att vi uppenbarligen inte lyckats nå ut med var Piratpartiet faktiskt står för. Besviken på att så få värnar om vår integritet.

Jag är samtidigt besviken över att SD tagit sig in i EU, och med tanke på att ännu fler främlingfientliga partier tagit sig in i andra länder, så innebär det en dyster framtid för Europa. Besviken över hur många som misslyckas med att se sina medmänniskors lika värde.

Men jag är inte besviken över hur jag lade min röst. Piratpartiet kanske tappar sina mandat, men jag – och alla andra som lade sin röst på PP – kan i alla fall hålla huvudet högt. Så min röst är inte bortkastad, långt ifrån.

Och att andra människor har fel är ingen anledning att svika vad man själv tror på.