Weekend med bror

Min bror har bott i Stockholm i många år nu, vilket innebär att vi inte ses alltför ofta. Det brukar bli storhelger eller om jag har något ärende i Stockholm. Men när vi pratades vid efter att Ann-Louise begravning så insåg vi att jag faktiskt aldrig varit uppe i Stockholm bara för att hälsa på. Trevliga distraktioner är dock något som jag känner ett stort behov av nu, så  vi gjorde slag i saken.

Låt mig berätta lite om min bror. Fredrik ser ut som Frodo skulle ha gjort med rött hår. Han är inte ett dugg lik mig till utseendet, förutom att alla tycker att vi är det.

Vi tillbringade vår barndom med att bråka, precis som de flesta syskon, men på det hela taget var det ganska ok… när inte den lilla skiten rev ner mitt LEGO. Vilket var vanligt förekommande.

Fredrik var skoltypen. Han var ordentlig och skötte sina studier, till skillnad från mig, men tappade intresset för ekonomispåret efter gymnasiet. Numera är han spelgrafiker, vilket jag tycker är hur häftigt som helst, och företaget som han var med och startade för ca ett år sedan jobbar nu på sin första titel.

Helgen bjöd på så differentierade aktiviteter som Tekniska Museet, picknick i… tja, jag har igen aning om var vi var faktiskt… och en besök i ungefär alla butiker i Stockholm som säljer skinnjackor, då jag är tämligen petig med vad jag vill ha. Det slutade med att jag köpte jackan som jag provade på första stället.

Höjdpunkten var besöket på O’Learys Tolv Event Center ute vid Globen, där vi tillbringade kvällen med att käka god mat och med att spela arkadspel. Jag är regerande mästare i Pacman, men bror slog mig i Space Invaders. Jag var bäst på Mario Cart, men Fredrik tog hem vinsten när vi körde motorcykel… vilket var lite illa…

Det här var en toppenhelg helt enkelt, precis vad jag behövde. Tack, bror, det här gör vi om!