Sand och lim

Med risk för att skryta, så brukar jag se mig själv som ganska kreativ. Det betyder däremot inte att jag är speciellt händig. Visst kan jag tapetsera eller smälla upp en vägg, men när det kommer till finliret så är det inte något som jag har tålamod till. Det är därför lister sällan letar sig upp på väggarna hemma hos oss, om jag inte får hjälp med det. Men jag har hört att det är ganska vanligt.

Idag hade jag dock en utmaning. I morgon kommer hela Andra Världar – Anna, Jakkin och jag – ockupera Science Fiction-bokhandeln i Göteborg med våra böcker. Naturligtvis behöver jag en trevlig display för Gainea. Efter att ha sett alla häftiga saker som Jakkin byggt för sina böcker, så kände jag att jag var tvungen att ge mig på att fixa något själv. Idéer är sällan ett problem, och med lite hjälp fick jag fram material. Men vad gör man när man är lite osäker på hur man ska börja? Jo, man ber naturligtvis pappa om hjälp.

Två timmar i verkstaden, så var basen till displayen klar, och jag kunde ge mig på dekorationerna. Eftersom Gainea handlar om en värld där allt levande är uppbyggt av sand, så var just sand något som jag ville ha som ett tema. 20 kilo akvariesand vad lösningen kombinerat med ett huvud från en skyltdocka. Och lim. Massor av lim.

Jag måste säga att jag är mycket nöjd med resultatet, men det blir inga bilder idag. Om ni har möjligt att komma till Göteborg i morgon, så kan ni beskåda mästerverket där. Om inte, så lär jag väl inte kunna hålla mig från att posta bilder i morgon.