Nästan helt ledig

idag har jag varit ledig. Jag, min hustru och min dotter är i Sollefteå och hälsar på svägerskan med familj. Det blir inte alltför ofta vi är här, men det är fantastiskt trevligt varje gång. Problemet är att jag uppenbarligen inte är speciellt bra på att vara ledig.

Jag är van att vara i mer eller mindre konstant kontakt med jobbet. Jag kan kolla av mail, och skicka iväg något meddelande om det behövs. Anslutningsmöjligheterna här uppe är lite begränsade – även med ett Telia kontantkort – vilket har gjort mig aningen frånvarande. De som känner mig väl hade kanske trott att jag skulle ha abstinens eller panik, men det har faktiskt inte varit fallet.

Däremot har jag varit väldigt trött och ofokuserad hela dagen. Det har delvis kunnat avhjälpas genom att köra runt på svägerskans mc, vilket kräver en viss uppmärksamhet, men tröttheten dök upp igen efteråt. Framåt eftermiddagen satte jag mig faktiskt och jobbade lite, och återigen var tröttheten som bortblåst.

Det är en intressant effekt, och jag vet faktiskt inte alls varför det blir så. Fast en annan teori kan ju vara att det handlar om norrlandsluften. Kanske finns det för mycket syre. Eller för lite. Eller för många träd.

I vilket fall har det varit väldigt mysigt.