Mail: Weekend i Sollefteå

Från: Aengeln
Till: Kollegorna
Ämne: Semester

Tjenix!

I morgon efter lunch åker jag på semester. Jag och min älskade hustru kommer att besöka hennes syster i mörkaste Norrland. I vanlig ordning har jag beväpnat mig för att kunna kämpa mot brunbjörnar, sabeltandade tigrar och yetis. Ni behöver inte vara oroliga, det är något som jag är van vid vid det här laget. Det är dock inte något jag kan rekommendera de räddhågade. Det kräver styrka, mod och en stor påk. Eller nunchakus. Det kan aldrig bli fel med nunchakus.

(En intressant fotnot är att stavningskontrollen i Chrome känner igen ordet ”nunchakus”, men inte ”sabeltandade”. Eller ”stavningskontrollen”)

För er som aldrig varit i Norrland, så kan jag berätta att det består av skog. Norrlänningarna själva hävdar ofta att det finns mycket mer än bara skog i Norrland, men det är så glest mellan människorna där uppe att man hinner glömma av det medan man tar sig från en person till nästa. Men jag är ändå benägen att hålla med. Det finns lite mer än bara skog. Det finns snö också. Ibland finns det så mycket snö att man inte ser skogen. Min hustru påstod att det var vår där uppe nu. Sedan sa hon att det skulle snöa på fredag. Det är våren i Norrland. Snön vräker inte ner då. Det bara snöar. På skogen. Därför jag har även varit förutseende och inte bytt till sommardäck än.

Det finns dock andra problem. Den enda operatör som fått upp några master alls norr om Gävle är Telia. Rykten säger att ingen av hjältarna ur teamet som satte upp masterna överlevde expeditionen, men de fick trots allt jobbet gjort. Förr oss som fortfarande vill vallfärda till dessa ogästvänliga trakter finns det inte så många alternativ om vi vill bibehålla någon som helst kontakt med omvärlden.

I min jakt efter ett kontantkort hos Telia ställdes jag dock inför ett ödesdigert val. Telefoni eller data? Jag hade kunnat få båda delarna, men jag är snål också. Valet var dock inte så svårt, och jag valde ett dataabonnemang. Det betyder att under fredagen och helgen så går jag att nå via mail, Facebook, Google+, min blogg, Twitter, Pinterest, kommentarsfälten på diverse dagstidningar och till och från Skype. Om inte Telia hinner stänga ner möjligheterna att köra Skype på 3G.

Däremot kommer jag inte att vara tillgänglig på telefon. Men telefoni är ganska överskattat jämfört med datatrafik.

–Aengeln