Ja må hon leka

Den här helgen har varit tämligen fokuserad på födelsedagsfiranden. Igår var jag och Ann-Louise på 40årsfest, vilket tog oss ända in på småtimmarna. Av någon anledning är vi sällan ute och festar. Idag var det dock min dotters tur. Evelina fyller 15 på onsdag, men av praktiska skäl håller man ju gärna firandet till helgen.

När jag själv fyllde 15, så var det enda som gällde för mig, att få komma ut och köra moped. En blå Puch Dakota stod i garaget och väntade, och jag hade inte ens kört den i smyg. Inget alls, jag lovar. Och dessutom är det preskriberat.

Moped är däremot inget för Evelina, och det som istället stod på hennes önskelista var en systemkamera. 15 år är stort, och naturligtvis fick det bli en sådan. Jag är dålig på kameror, men efter mycket fiskande och diskussioner med personer som kan, så landade valet på en Nikon D3200. Troligen mycket bättre än min egen kompakta systemkamera.

Min dotter är glad i sina leksaker. Hennes skrivbord pryds av två datorer. En Windowsburk från skolan och en Mac som är hennes egen. Dessa går vanligtvis parallellt, där den ena  spelar film eller musik, medan den andra används för läxor. Hennes iPhone 5 är däremot juvelen som förmodligen används mest.

Nu gäller det för mig att försöka lära henne att använda lämpliga molntjänster för lagring och hantering av alla kort som hon kommer att ta med sin nya kamera, och det här ger mig chansen att utforska dem närmare också.  Än än gång slår det mig vilka fantastiska verktyg som finns till förfogande i molnet, och många av dem gratis. Tekniken öppnar nya dörrar för alla generationer.