Gul bil

Gul bilJag och min hustru leker ofta en rolig lek som ni kanske har hört talas om. Den heter Gul bil. Den gå helt enkelt ut på att när exempelvis är ute och kör och får syn på en gul bil, så säger man ”gul bil” och petar på den andre. Då får man ett poäng… eller vinner, beroende på hur man spelar. I nuläget leder jag med 112 mot 6, men de siffrorna debatteras flitigt.

Det finns bilar som inte räknas. Postbilar, taxi, DHL-bilar och alla andra bilar som inte ”kan” ha en annan färg än gul räknas inte. Lastbilar räknas inte heller. Om man gör fel, så åker man på ett straffslag. Jag gör aldrig fel.

Lite till och från får jag banningar av Ann-Louise för att jag ringer henne och skriker ”gul bil” när hon är på jobbet. Tydligen finns det en regel om att båda ska ha chansen att se den gula bilen, annars räknas det inte. Jag har försökt komma runt detta genom att maila foton, men det har inte heller hjälpt. Så nu vänder jag mig till Twitter.

Lite och ser man någon som säger ”gul bil” på Twitter, men det är sällsynt. Därför tänkte jag ge mig på att instifta ett regelverk för ändamålet.

  • Man måste twittra en bild på en gul bil
  • Man måste ha tagit bilden själv
  • Man måste twittra bilden till en viss person
  • Man använder hashtaggen #gulbil
  • Om man har bilder på gula bilar som man tagit, men ännu inte twittrat, så är dessa ogiltiga om någon annan skickar en gul bil

Jag inser att mycket av det här är samvetsfrågor, men det gäller i många spel. Ann-Louise har exempelvis en tendens att ogilla de regler som jag förklarar när hon säger gul bil först, såsom ”den är inte gul”, ”det gills inte när jag håller på att växla” eller ”det gills inte om jag dricker Zero och inte kan säga något”. Det finns fler regler som jag inte tagit upp med henne, men det är en komplext spel.

Jag tänkte börja med att ge mig på TvitterTommy.