Fyrahundra

En av de mindre roliga delarna av att vara förläggare är inventering. En annan mindre rolig del är lagerhantering. Idag har jag och Daniel Vintersvärd roat oss med att packa om och räkna igenom 400 kg böcker, så att jag kunde få dem i Andra Världars boklager… som är i min källare. En konsekvens av det är att jag inte behöver träna idag.

En annan konsekvens av att behöva få in alla dessa böcker var att jag dessutom var tvungen att rensa ut all skräp som redan fanns där. Om vi bortser från det vanliga ratet som man samlar på sig genom åren – kablar, gamla mobiler och menlösa tomkartonger (till skillnad från viktiga tomkartonger, som tex för Xbox:et, som man naturligtvis sparar – så fanns hela min filmsamling där inne. Ett par tusen DVD, nedpackade i flyttkartonger.

En gång i tiden samlade jag på film. Jag köpte filmer så fort jag fick chansen. Enstaka filmer, fina samlarboxar och allt möjligt däremellan. Idag äger jag inte ens en DVD-spelare, även om jag visserligen skulle kunna använda min Xbox till det. Men det känns som för mycket jobb. Streamingtjänsterna är såpass bra numera att jag har blivit bortskämd. Jag vill inte ha omaket med att flytta runt plastbitar för att kunna se på film.

Jag påbörjade ett projekt att rippa ner alla mina filmer och lägga på ett NAS här hemma, men efter sådär 1,5TB så tröttnade jag även på det. Och finns det jag vill se inte tillgängligt via Netflix, Google Movies eller någon annan tjänst, du utgår jag från att den studion inte vill ha mina pengar. För mig finns film numera för att konsumeras, inte för att samlas på.

Förutom det där två flyttkartongerna med samlarutgåvor som jag bestämde mig för att behålla…