Fantastiskt jobb

Jag har alltid gilla att skriva. När jag var liten skrev jag korta berättelser och dikter och på högstadiet och gymnasiet såg jag exalterat fram emot när det var dags att skriva uppsatser. Ibland hade man turen att man fick välja mellan flera olika ämnen att skriva om. Då brukade jag hinna med i alla fall två.

På gymnasiet skrev jag och min kompis Masse, en samling med noveller, Hjärnsläpp, som jag publicerade på nätet kring 1995. Nätanvändandet var ju ganska sparsamt på den tiden, men en del människor lyckades hitta fram till dem. Jag har ingen aning om hur det gick till, men jag antar att AltaVista inte var så nogaräknad när det gällde indexering av sökord. Det skönlitterära skrivandet föll tyvärr undan till förmån för andra aktiviteter i mitt liv, såsom familj, barn, jobb och Xbox, men Gainea har gett mig chansen att återuppta det igen.

Nu blev skrivandet aldrig något som jag ville satsa på professionellt. Datanörd som jag alltid varit, så lade jag min energi på mjukvaruutveckling och programmering. Men allt eftersom åren gick, så kom jag mer och mer ifrån själva kodandet. Vid det laget satt jag på WM-data, och ett nytt stort projekt höll på att ta fart. Jag lyckades knipa uppgiften som systemansvarig, och de efterföljande åren sysslade jag just med att skriva. Då handlade det om att skriva specar, att försöka beskriva på papper vad utvecklarna ska realisera i kod.

Idag tog jag ännu ett steg i mitt liv, ett steg som innebär att jag återigen kan lägga en del av min energi på att skriva. Företaget där jag under snart tre år suttit som delägare och verksamhetschef, Four Divided by Six, gick under våren in som en del av Fortnox International, där vi kommer jobba med att anpassa Fortnox produkter för den internationella marknaden.

Jag har aldrig varit en enormt bra chef, men jag har haft fantastiska medarbetare vilket gjort att det fungerat bra ändå. Från och med den 1/6 kliver jag dock ner som verksamhetschef på 4DS och tillträder en ny tjänst på Fortnox International. Där kommer jag återigen att få lägga energi på att speca, att bena ut kravställningar från kunderna och att beskriva dem på papper för utvecklarna. I korthet jag kommer att få jobba med att skriva. Naturligtvis inte bara med att skriva, det är mycket annat som ska göras, men det skrivna ordet kommer att bli en väsentlig del av mitt arbete. Det blir en utmaning, en fantastisk möjlighet, och framför allt något som jag verkligen känner att jag brinner för.