Dag ett på Webbdagarna

Sitter i brorsans lägenhet i Årsta och försöker samla tankarna lite efter dag ett på Webbdagarna. Det har sagts mer smarta saker av intressanta föreläsare än jag kan komma ihåg, men en del personer stod ut mer än andra.

Jeff Jarvis, författare till What would Google do?, pratade om vad som är privat och vad som är offentligt. Jag har tidigare berört ämnet, och det är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det är naturligtvis inte så att man måste dela med sig om allt man gör, men man kan aldrig dela med sig för mycket. Däremot kan andra lyssna mer än de kanske skulle ha gjort.

Anina, modell och entreprenör som förmodligen hade mer energi än alla 1200 deltagarna tillsammans. Hon berättade om hur hon slagit sig fram för att nå sina mål, men framför allt var det spännande och höra om utvecklingen i Kina där hon har en del av sitt företag. Ytterst trevlig person också.

Johan Ronnestam lyckade knäcka hela publiken med hur vi förstör hela vår ekonomi genom att skicka alla våra pengar till IT-företag i USA. Turligt nog fanns det en hel del svenska innovatörer också som stod beredda att ta upp kampen.

IDG har gjort ett bra jobb med att sätta ihop eventet, även om wifi:t var lite skakigt. Det var en väldigt tydlig nedgång i hastigheten så fort talarna drog igång och hela publiken… inklusive jag… började twittra. Men det var väl egentligen väntat.

Ser fram mot morgondagen, speciellt Darja Isakssons segment om internet of things och naturligtvis Jocke Jardenberg.