Avslappning

I helgen så lurade jag med mig min hustru på spa-helg på Ronneby Brunn. Hon hade troligen gått med på det även om jag inte hade lurat henne, men det var mycket roligare att hon inte visste om det förrän vi kom dit. Efter en aningen stressad incheckning kunde hon komma in på sin behandling som bestod av massage och ansiktsbehandling. Själv gav jag mig på att testa floating, vilket är något som jag velat göra länge.

Floating innebär, som namnet antyder, att man ligger och flyter i vatten. Det är mycket salt vatten (förmodligen inte vanligt salt), vilket gör att det bär upp kroppen ordentligt. Tanken är tydligen att det ska simulera tyngdlöshet. Man har öronproppar, troligen för att inte få in saltvattnet i öronen, och ligger i en stängd tank som också hjälper till att blockera ljud utifrån. Det var något av det mest avslappnande som jag någonsin provat på, och lätt något som jag skulle kunna göra en vana av.

Det påminner mig också om hur mycket jag faktiskt saknar att meditera. För ett par år sedan så gjorde jag det nästan dagligen, men kvällarna går numera åt till annat. Det känns aningen paradoxalt att jag har för mycket att göra för att hinna med att meditera.

Jag hade hoppats hinna skriva lite på Gainea i helgen, men det konstanta ingentinget tog upp all min tid. Förutom de inbokade spa-aktiviteterna, så fanns där en pool, ångbastu och badtunnor utomhus. På lördagskvällen åt vi en fantastisk middag och lyssnade på Ohlsen Brothers som uppträdde. Tydligen fick personalen för sig att vi hörde hemma bland de som hade bokat show, och jag såg ingen anledning att protestera allt för högljutt. På det hela taget, en helt underbar helg!