35.001

Vi tar en väldigt massa beslut varje dag. Faktum är att i genomsnitt så tar en vuxen person ca 35.000 aktiva beslut varje dag. Det kan vara allt från att välja att ta en extra kopp kaffe på morgonen till huruvida man ska skriva på kontraktet på ett nytt hus. Men varje beslut tar lite energi. Och ju större beslut desto mer energi. Idag tog jag ett extra beslut.

Efter att ha fått hjälp av Ronny med att välja en font till Ann-Louise gravsten så fick jag två korrektur. Skillnaden var nästan obetydlig. På den ena var texten mer centrerad och på den andra satt den en aning högre upp. En så liten skillnad, men ett så stort beslut. För jag visste att när jag hade gjort valet så fanns det ingen återvändo. Då hade jag valt märket som skulle kröna Ann-Louise viloplats tills dess att hennes minne bleknat, någon gång långt efter att jag är borta. Kanske det sista valet för min älskling.

Förmodligen var inte skillnaden i utförande ett stort beslut i sig. Faktum är jag visste omedelbart vilken design som kändes rätt, men att skriva den där raden till stenhuggaren som bekräftar offerten tömde mig helt och hållet på energi.

I alla fall för en liten stund. Så här i efterhand är jag mest fylld av en känsla av att den kommer bli så rätt.