Imorgon är det dags

Den 19 september är det dags att bestämma oss för om vi vill låta Sverige fortsätta utvecklas positivt på det vis vi gjort under de senaste fyra åren, eller om vi vill återgå till den negativa spiral som Socialdemokraterna desperat försökt underhålla med höga skatter. Vill vi ha Lars Ohly på en ministerpost, vilket är vad en röst på (S) skulle innebära?

De rödgröna har mycket att hämta upp, men det betyder inte att vi ska ta ut segern i förskott. Den senaste veckan har vi hört om människor som kommit i kläm under Försäkringskassans nya regler, och de rödgrönas sympatisörer är inte sena att lyfta fram dem som typexempel på en verklighet under Alliansen. Tyvärr verkar de har glömt att likande historier tenderar att dyka upp oavsett regering, och att Försäkringskassan knappast var ett felfritt maskineri även tidigare. Den bistra sanningen är att inget system är så vattentätt att inte enskilda personer kan komma i kläm och enskilda personer kan alltid göra misstag. Det gör det inte mindre synd om dem som drabbas, och naturligtvis måste man göra allt för att för att ställa saker och ting till rätta, vilket verkar vara precis vad som händer i fallet Annica.

För min egen del är valet klart, och det har det varit länge. Moderaterna och Reinfeldt kommer att få mitt fortsatta stöd även imorgon, och under de närmaste fyra åren. Dessutom kommer jag göra mitt första personval någonsin och sätta ett kryss på Willemo Carlsson. Förhoppningsvis kommer jag imorgon kväll att få fira ytterligare en en seger för Alliansen på Moderaternas valvaka i Ljungby.