En gaminghelg med bonuspoäng

I helgen gick Northern Skys första esport-event – Summer Sky LAN – av stapeln i Myresjöhus Arena. Nära 40 spelsugna ungdomar (och en och annan medelålders deltagare) för att tävla, spela och framförallt ha roligt.

Under fredagen lade vi på beslag på i stort sett varenda bord vi kunde uppbringa i lokalen och gjorde klart för deltagarna. Vi hade turen att kunna erbjuda avsevärt mycket större platser än vad som är brukligt, vilket kändes bra.

Summer Sky 01

Summer Sky 02

Under helgen fick deltagarna möjlighet att tävla Counter Strike, League of Legends, FIFA14 och Hearstone. Vinnarna belönades bland annat med möss från Växjö-baserade Mionix, som tillverkar och säljer kvalitetsutrusting för gamers.

Summer Sky 03

Summer Sky 04

Black Hole var vår hemliga spelutmaning som kördes tre gånger under helgen. 10-15 modiga deltagare fick samlas i ett rum utan att ha en aning om vilket spel de skulle få tävla i. Resultatet var mycket skratt till hypermoderna spel som Wolfenstein 3D, Jousting och… Pong.

Summer Sky 05

Söndag eftermiddag bjöd på ytterligare en överraskning, när Fredrik Karlson från Comedy Magic dök upp. Mig veterligen är detta Sveriges, om inte världens, enda LAN med trollkarl på plats.

Summer Sky 06

Det har helt klart varit en jätterolig helg, med fantastiska deltagare och ett härligt gäng att jobba med. Det är inte utan att man var tämligen sliten på söndag kväll, men tankarna som rörde sig i huvudet handlade inte om arbetet vi lagt ner. De handlade om nästa LAN, och hur vi kan överträffa det här.