Inget mörker

För tre år sedan startade jag mitt förlag, Darkness Publishing, för att ge ut min fantasyroman Gainea. Jag gav mig sedan på att ge ut andras böcker, vilket var en helt ny utmaning.

Men det har varit häftigt, och jag har lärt mig mycket under den tiden. Nackdelen med att driva en verksamhet vid sidan om ett ordinarie jobb är att man är begränsad i den tid man kan lägga. Samtidigt har det inte gjort mig så mycket, då jag tycker om att göra många olika saker. Den tiden som jag har kunnat lägga har varit tillräckligt.

Det som är värre är att man kan bli lite inlåst i sina egna tankar. De egna idéerna och den egna handlingskraften kan ibland vara hämmande, och även om jag kunnat få mycket utbyte av mina skrivande vänner på nätet så är det skillnad på att bolla idéer och att vara flera som jobbar mot ett gemensamt mål.

Förra året träffade jag två fantastiska människor, Anna Vintersvärd och Jakkin Wiss. Vi har alla tre ett intresse av att skriva och av att berätta historier, och det blir en gemensam skärningspunkt för våra respektive mångsysslande personligheter.

Någonstans under våren växte idéen fram om att gå ihop under gemensam flagg. I slutet på april blev det verklighet, och vi finns nu under det gemensamma namnet Andra Världar. Idag smygsläppte vi den nya hemsidan som jag jobbat på ett tag, och även om det finns en del kvar att göra så känns det bra att ha kommit så långt.

Därför kändes det också som rätt tid att låta Darkness Publishings hemsida gå i graven. Gamla länkar kommer vara åtkomliga ett tag till, men huvudsidan kommer skicka vidare till Andra Världar.

Man skulle kunna tänka sig att det här skulle kännas vemodigt, men det är långt ifrån så. Det här är ett nytt kapitel i mitt författande liv, och om det är något som de senaste månaderna har lärt mig, så är det att vi är ett team som funkar fantastisk bra ihop. Det här kommer bli en härlig resa!