Drakar och bananer

I höstas blev jag tillfrågad om jag ville gå med i Nyföretagarcentrums mentorprogram och därmed bli mentor åt en nybliven barnboksförfattare som precis var på gång att ge ut sin första bok. Jag måste erkänna att jag var tveksam. Inte för att jag tvivlade på behovet av bra barnböcker, men det är alltför lätt att tro att man inte själv har något att tillföra. Jag bestämde mig ändå för att göra ett försök, och turligt nog så godkände Sofi Poulsen mig som mentor.

Idag lanserade Sofi sin andra bok… som är den tredje boken i serien… Sagan om Prinsen och Prinsessan och den vilda frukosten. I folkvimlet på Växjö Stadsbibliotek – mitt under Earth Week-firandet – så höll Sofi sagostund för exalterade barn som mumsade fairtradade bananer.

Att vara mentor har varit en utmaning och en fantastisk rolig sådan. Utbytet mellan mentor och adept går i båda riktningarna och det är oerhört lärande. Samtidigt är det häftigt att få vara delaktig och att se hur ett litet företag växer upp från ingenting. Sofi har ett enormt engagemang i sitt förlag och i sina böcker, och det är svårt att inte smittas av det. Det ska bli spännande att se vad som kommer härnäst.

Kör hårt, Sofi!