Att lämna familjen

Någonstans kring 2001 startade jag mitt första bolag, då i form av en enskild firma som hette Tenshico. Jag gjorde lite småjobb inom it – mestadels utveckling – vid sidan om mitt ordinarie jobb. Tio år senare blev det istället Aengeln AB följt av Northern Sky, Andra Världar och Mydea – bolag som jag visserligen inte driver själv, men där jag finns som partner.

Den gemensamma nämnaren har dock varit att jag gjort det här på min ständigt krympande fritid, i den mån någon sådan faktiskt finns. Men jag har alltid haft en dröm att kunna satsa helhjärtat på min egna idéer och att bygga upp verksamheter kring dessa. Att släppa tryggheten i en anställning. Att ta ett steg till.

2016 har inneburit enorma förändringar i mitt liv, så varför inte en till? Den 26 oktober – på min 41-årsdag – var det dags att ta det steget.

Jag har jobbat på Briox sedan bolaget startade 2010, och att kliva in genom dörrarna där var inte att ”gå till ett jobb”. Det var att komma till en andra familj, en familj som hjälpt till att stötta mig genom det som jag gått igenom under året. Det är att tillbringa dagen med de mest underbara människorna jag känner, och att ta beslutet att lämna bolaget var inte lätt.

De gav mig ett farväl som heter duga. Att någonting var på gång var tydligt redan på morgonen, då det visade sig att hela företaget klätt sig i den bästa färgen – svart, och dagen avslutades med en fantastiska fest. En fest med vinprovning, ost, dödskallar, svarta ballonger och grym musik. Att kliva in i rummet som de hade ställt upp gjorde mig lite gråtfärdig. Min tid på Briox hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt.

Mina fantastiska kollegor. Mina vänner. Min familj. Ni vet jag vad alltid säger: You rock!

Och jag då, vad ska jag göra? Faktum är att jag ska börja med en semester. På måndag åker jag och Evelina till San Fransisco en vecka.

Men efter det är jag Aengeln AB på heltid.

Let’s rock! 🙂