Ett hundra

Det gick. Antalet inlägg med etiketten #blogg100 står i skrivande stund på 99, och det betyder att med det här inlägget så har jag klarat utmaningen. Ett hundra inlägg på bloggen på lika många dagar. Eftersom jag har tillbringat fyra dagar på Sweden Rock Festival, så har jag inte samlat tankarna än, men jag tänkte göra ett försök i alla fall.

Att blogga varje dag under så lång tid är en utmaning. Inte alltid, men vissa dagar. Jag har hållit ett genomsnitt på kanske två inlägg i månaden annars – och då räknar jag generöst – och med den utgångspunkten, så kanske det egentligen borde ha varit ännu jobbigare. Samtidigt gillar jag ju faktiskt att sätta mina tankar i ord, och bloggen är en bra utväg.

Man skulle kunna tänka sig att val av ämne skulle kunna ha satt stopp ibland. Det går inte en dag utan att jag känner att jag har något jag vill dela med mig av, men det är inte alltid jag känner att det är värt ett blogginlägg. Då hamnar det förmodligen på G+ istället, även om jag ibland gjorde något längre av det på bloggen lite senare istället.

Tiden har ibland varit ett problem. De dagar så man sitter och jobbar långt in på natten, så har inte alltid bloggen kunnat vara högsta prioritet. Det är då inläggen ramlar in en stund in på midnatt istället, men jag lever med det. Nu inför Sweden Rock fick jag se till att förbereda inlägg, då jag inte var säker på att jag varken skulle ha tid eller ork att skriva något. Det blev trots allt ett inlägg om Alice Coopers konsert.

Mina ämnen har varierat en aning. Jag har skrivit om politik, och då speciellt inför EU-valet. Mitt favoritämne, prylar och teknik, har naturligtvis fått sin plats under kategorin teknism. I många fall har det blivit om mig själv och andra allmänna ämnen. Det har till och med blivit en novell.

Men nu är det slut, och jag kommer backa lite i bloggandet. Efter det här känns det dock som om att det kommer vara svårt att falla tillbaka på gamla vanor. Förmodligen kommer jag att hålla mig till ett par inlägg i veckan, men vi får se vad tiden utvisar.

Tack Fredrik Wass, för att du drog igång det här. Jag kommer tillbaka nästa år!