Ägg

Ägg är ett fantastiskt livsmedel. Näringsriktigt och i en praktisk, naturlig förpackning. Ur LCHF-synpunkt så är ägg det närmaste man kan kan komma ett baslivsmedel och det är ju väldigt praktiskt att det är gott också. Som bonus kan man sätta upp de tomma äggkartongerna på väggen som ljuddämpande material om man bygger sin egen inspelningsstudio. Vilket jag inte gör eftersom den blå färgen på 20-packen som jag jag köper inte riktigt passar med min inredning.

Min frukost består i stort sett alltid av en omelett gjord på tre ägg, vispgrädde och brieost. Ibland kan jag vilja lyxa till det med någon annan ädelost, men brie är väldigt bekvämt. Och smaken gifter sig sådär bra med äggen.

Ett tag köpte jag ägg direkt från gården, vilket är något jag gärna fortsätter med. Problemet är att jag planerar inköpen för dåligt för tillfällen, och att stå på morgonen med för få ägg är ingen höjdare. Som i morse exempelvis. I själva verket hade jag ägg, men de fanns inte på hyllan de brukade finnas på, utan stod av någon anledning mitt framför näsan på mig istället.

Ägg är ett ganska ointressant ämne att blogga om egentligen, men prissättningen på ägg ger lite huvudbry. Naturligtvis förstår jag att det kan finnas ägg som är dyrare än andra av en eller annan anledning, men jag ställer mig däremot lite frågande till varför jämförpriset skiftar slumpmässigt mellan styckpris och kilopris. Jag kan naturligtvis jämföra siffrorna med varandra, men det ger mig inte speciellt mycket.

Förutom lite dåligt samvete över varför jag inte orkar räkna fram styckpriset själv.