Överväger iPhone

Jag är ett fan av Android, vilket förmodligen inte kommer som en överraskning för någon som läst min blogg tidigare… eller som har träffat mig. men jag fick chansen att känna på iPhone 6 Plus häromdagen, och jag måste erkänna att jag seriöst tvingades överväga om det kanske är dags att ge iPhone ett försök.

Min nuvarande mobil är Nexus 5, vilket i mitt tycke är den bästa mobil som gjorts. Den är naturligtvis inte bäst på alla punkter – kameran är inte den bästa, till exempel – men helhetsintrycket i kombination med det låga priset, gör den väldigt svår att slå. Jag har däremot varit sugen på en större mobil under en period, och har sett fram mot ryktena kring Nexus 6 som enligt uppgift kommer kommer med en 5,9″ skärm. Jag antar att vi får se om ett par veckor.

Men iPhone 6 Plus, med sin 5,5″ skärm, var ett lockande alternativ. Den ligger bra i handen, och kameran är fantastisk. problemet med iOS har för mig alltid varit inlåsningen. Under tiden jag hade en iPad, så var det väldigt tydligt att man levde med en grid ikoner – ett gäng appar som vägrar prata med varandra – och inte så hemskt mycket mer.

Men med iOS 8 känner jag att man faktiskt börjar komma ikapp Android på många ställen. Notifieringslisten ger nya vägar för appar att tillhandahålla data och det faktum att man öppnat för tredjepartstangentbord bådar gott. Swiftkey har länge varit mitt förstahandsval på Android, och finns nu tillgängligt även för iPhone.

Tyvärr faller iPhone fortfarande för mig, då jag inte har några möjligheter att välja andra standardappar för email – där jag vill köra Gmailappen – browser – där jag vill ha Chrome – och sms – där jag vill ha Hangouts. En del faller naturligtvis tillbaka till mig som vanemänniska, men det här är viktiga saker för mig. Det gör inte iPhone dålig, det gör den bara till ett sekundärt val för mig.

Förhoppningsvis kommer iOS 9 ha öppnats ännu mer, så att det här inte längre är ett problem. Så vem vet, iPhone 6S Plus… eller vad den nu kommer att heta… kanske blir mitt förstahandsval om ett år.

  • Jag hade en iPhone 3GS för hundra år sen, och det funkade skit. Det enda som var bra med den var att den var smart, men saker och ting har säkert förbättrats sen dess. Det som är lockande med iPhone för min del är en enda app som Android inte har, vilket är YouTube Capture. Det är jävligt konstigt att android inte har den appen, eller ens funktionaliteten av den appen (ladda upp filmer direkt från telefonen och välja vilka sociala nätverk man vill dela till). Annars är iPhone uselt på alla sätt och vis tycker jag. Kanske att den har i snitt en bättre kamera och fler gadgets/tillbehör såsom skal, men alla är vi olika. Sen är den också jävligt dyr och saknar funktioner jag har haft på android i flera år…

  • Det finns saker som saknas på Android. Möjligheten till ordentlig filmredigering, är en sådan. men annars håller jag med om att iPhone saknar saker som jag kommit att förvänta mig av Android. men båda plattformarna utvecklas, och iOS börjar bli bättre.